April 13, 2018

I dag, 13. april, feires akevittens dag over hele landet. Dagens dato markerer starten på akevitthistorien i Norge. For det var 13. april 1531 at Høvedsmannen Eske Bille i Bergen skrev et brev til Biskop Olav Engelbrektson i Nidaros der han blant annet skriver: "Kjære...

January 3, 2018

Er det mere støv enn kontanter i lommeboken etter jul? Fortvil ikke. Det er en rekke gode viner tilgjengelig som ikke koster all verden, så det er ingen grunn til å ikke kunne kose seg litt i januar også.
Jeg har testet fem gode viner som alle koster under 140 kroner. 

...

December 16, 2017

Det er en uke igjen til jul og de siste innkjøpene skal planlegges. Ribba og pinnekjøttet er kanskje allerede bestilt mens tilbehøret og ikke minst drikkevarene skal handles inn den kommende uken. Hva vi drikker til jul handler vel så mye om hvilken av de tradisjonelle...

November 10, 2017

Vi er på vei inn i julebordsesongen og diverse avslutninger og andre selskapeligheter står for tur.

Skal du invitere til selskap selv og ønsker en forfriskende aperitif til gjestene kan denne proseccoen være midt i blinken.

Giol Prosecco Spumante er nemlig en frisk og sj...

November 3, 2017

Å spille på nakenhet fungerer ikke noe dårligere når det kommer til vin. Men hva er en naken vin

lurer du kanskje på? Jo det er en vin som er laget helt naturlig. Ingen tilsetningsstoffer eller bruk av fat. Vin i sin reneste form. Og det er virkelig godt!

Ukens vintips e...

October 10, 2017

Nå som kuldegradene har kommet krypende her på østlandet er det fint å kunne varme seg på noen deilige spanske dråper.

Las Cepas er en familieeid vingård i Rioja Alta, som ansees for å være det beste underområdet i Rioja. Eier og vinmaker Alberto Ramírez har dyrket økol...

October 5, 2017

Ja, over hundre sommelierer og øvrige folk fra HORECA-bransjen kåret denne helgen nettopp denne rødvinen til å være høstens beste.

Norsk Vinkelnerforenings årlige høstarrangement Sommelierens Dag hadde tradisjonen tro en kåring av høstens beste rødvin. Sommelierens Dag...

September 28, 2017

Norges nasjonalrett fårikålen har selvfølgelig sin egen dag.
Den siste torsdagen i september er hvert

år fårikålens dag, og landet rundt putrer det i gryter.
En enklere festmiddag er det nesten ikke mulig å lage, og så er det jo så innmari godt. 
Lammekjøtt, eller sau o...

September 24, 2017

Det er ikke så mange år siden akevittflasken kun ble tatt frem til julemiddagen og ellers i året sto den innerst i skapet og samlet støv frem til neste jul.
Nå er det en akevittrevolusjon på gang. Nye produsenter kommer til, nye spennende akevitter ser dagens lys, og e...

September 19, 2017

Chianti Classico er selve hjertet i vinområdet Chianti. Det strekker seg fra Sienna i sør til Firenze i nord og er på ca 7 200 ha vinmarker.
Her lages det mye deilig vin. Alt fra de elegante og fruktige til de mer fyldige og komplekse. 

Quercia Al Poggio holder t...

Please reload

Featured Posts

Lørdagsvin

February 14, 2015

1/1
Please reload

Siste i glasset

January 3, 2018