Eiktyrne: Gamle sagn – nye eventyr

March 1, 2015



Fra februars isende vind og slapsete føre og inn til varme og god stemning på The Broker i Bogstadveien i Oslo.
En ny norsk whisky har sett dagens lys og Verden i glasset har blitt invitert for å  smake på de gyldne dråpene.

 

Etter først å ha skevet norsk whiskyhistorie med å lansere Norges første whisky, Audny,  i 2012 har Det Norske Brenneri nå kommet med et nytt kapittel til historien: Eiktyrne. En single malt whisky.

Eiktyrne er i den norrøne mytologien en hjort som sammen med geita Heidrun gikk på taket av Valhall og spiste på greinene til Yggdrasil. Av hornene hans dryppet det ned i brønnen Kvergjelme i Nivheim. Derfra renner en rekke elver ut i verden. Disse ramses opp i Grimnismål. Sid og Vid er navnet på to av elvene.

Med et navn som hvisker om fordums storhetstid er Eiktyrne en whisky som klart takler møtet med Norge 2015.
Det er en single malt whisky som har vært lagret på 500 liters fat av amerikansk eik i tre år før den fikk seks måneder på 40 liters ombygde sherryfat.

Det er en ung og fruktig whisky vi møter i glasset.
På duften finner vi et behagelig maltpreg. Den er mild med et fint preg av krydder og sitrus. Vaniljearomaer fra fatene runder av og gir den et godt balansert uttrykk.

På smak finner vi igjen de samme aromaene. Umiddelbart møtes vi av vaniljearomaer før smaken av sitrus tar over og vi sitter igjen med deilige pepperaromaer i ettersmaken.

Eiktyrne er et godt stykke håndverk og en spennende whisky som anbefales til alle med sans for de destillerte dråper.



Eiktyrne kommer for salg på Vinmonopolet høsten 2015, det er bare å glede seg!

 

 

 

 

Fra Grimnismål:
”Eiktyrne heiter hjort,
på halli han stend
og gneg av Lærads greiner;
frå horni dropar
dett i Kvergjelme,
der vatn alt hev sitt upphav”


 

 

 

Please reload

SISTE INNLEGG

January 3, 2018

September 28, 2017

Please reload

ARKIV
Please reload

FØLG:

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2019 by Verdeniglasset.no
Verden i glasset AS

Meld deg på vårt nyhetsbrev for informasjon om kurs, smakinger vin- og øltips m.m