top of page
  • Trine Wiik-Lehmann

Ukens vintips: Nakent i helgen


Å spille på nakenhet fungerer ikke noe dårligere når det kommer til vin. Men hva er en naken vin

lurer du kanskje på? Jo det er en vin som er laget helt naturlig. Ingen tilsetningsstoffer eller bruk av fat. Vin i sin reneste form. Og det er virkelig godt!

Ukens vintips er Carussin Completo Unlitro. Carussin er en liten familiedrevet gård i San Marzano Oliveto i Asti i Piemonte i Italia. De arbeider i harmoni med naturen og lager biodynamiske viner. Ingenting blir tilsatt vinene og de spontangjæres. Resultatet blir fantastiske fruktige viner som tydelig viser druens karakter og områdets terroir.

Carussin Completo Unlitro er en sjarmerende vin som går like godt til pizzakosen i helgen som til hverdagsmiddagen. Vinen er i hovedsak laget på druen barbera med innslag av noe grignolino, dolcetto og freisa. Den er frisk og saftig med lite tanniner slik at den går like godt uten mat. En ekte hyggevin.

Her er det også mye vin for pengene. Vinen kommer nemlig i 1 liters flaske(!)

Carussin Completo Unlitro

Lukt av blomster og friske røde bær med hint av urter. Saftig og frisk smak med god syre og en fin lengde.

Varenummer: 2244801

Pris: 159.90

#vintips #italiensk #barbera #dolcetto #biodynamisk

bottom of page