top of page
  • Trine Wiik-Lehmann

Ukens vintips: Høstens beste rødvin


Ja, over hundre sommelierer og øvrige folk fra HORECA-bransjen kåret denne helgen nettopp denne rødvinen til å være høstens beste.

Norsk Vinkelnerforenings årlige høstarrangement Sommelierens Dag hadde tradisjonen tro en kåring av høstens beste rødvin. Sommelierens Dag er en vinmesse og samtlige av de deltagende importører hadde mulighet til å melde på en av sine rødviner i prissjiktet 150 - 300,-. En fagjury valgte ut fem rødviner som så ble bedømt av publikum.

Det var Palladino Nebbiolo d’Alba fra importøren VinAroma As som gikk helt til topps. Azienda Vinicola Palladino produserer sin vin i sentrum av Serralunga d’Alba. Palladinofamilien overtok det gamle vineriet i begynnelsen av 1970 årene og har utviklet sine viner etter tradisjonelle metoder. Deres filosofi er at respekten for vinmarkene kombinert med tradisjonell manuell produksjon og et stort fokus på detaljene vil gi genuine produkter. Palladino Nebbiolo d’Alba 2015 har en langvarig overbevisende bouquet av skogsblomster og lær. Fyldig og intens smak med hint av bringebær og jordlige aromaer. Varenummer: 7371701 Pris: 239,00

#vintips #rødvin #nebbiolo #italiensk

bottom of page