top of page
  • Trine Wiik-Lehmann

Et besøk på Oslo Aquavitfestival


Det er ikke så mange år siden akevittflasken kun ble tatt frem til julemiddagen og ellers i året sto den innerst i skapet og samlet støv frem til neste jul. Nå er det en akevittrevolusjon på gang. Nye produsenter kommer til, nye spennende akevitter ser dagens lys, og egne festivaler til akevittens ære arrangeres over det ganske land. I helgen ble Oslo Aquavitfestival arrangert på Gamle Raadhus Restaurant. To rom fylt opp med akevittglade mennesker, destillatører og mange spennende akevitter. Arcus, Det Norske Brenneri, Vømmel & Dram og Egge Gård var blant produsentene som hadde tatt med seg mange godbiter. I tillegg til selve festivalen med mulighet for å smake og teste i underkant av 100 gode, norske akevitter ble det også arrangert to masterclasses. Det var både foredrag om Akevitt av Niclaes Norstad og kurset: "Lag din egen akevitt" av Ivan Abrahamsen. Veldig lærerikt og spennende for tilhørerne. Et besøk på en akevittfestival er virkelig å anbefale for alle som er glade i Norges gyldne dråper, og for alle som ønsker å lære mer om dette fantastiske brennevinet. Følg med på Oslo Aquavitfestival på facebook for påmelding til neste års arrangement. Det var mange spennende akevitter på festivalen som burde nevnes. Her er tre utvalgte:

Urtekildens Klare Aquavit

Et samarbeid mellom Det Norske Brenneri og Urtekilden i Oppdal. Her har botanikeren fått benytte de urtene han selv foretrekker og resultatet er en svært aromatisk akevitt. Akevitten har ikke vært på fat og er helt klar i fargen. Kompleks og spennende med urter som karve, einebær, anis, fennikel, koriander, appelsinskall, fjellkvann, paradiskorn og mjødurt. Anbefales til fiskeretter som bakt laks med urter. Varenummer: 7628502 Pris: 328,80 V & D Pinnekjøtt Aquavit

En gylden akevitt lagret på sherryfat. Aromatisk og kompleks akevitt med utpreget karve, fennikel og stjerneanis. En god sødme fra fatene som vil gi god match til det salte pinnekjøttet. Leveres i en flott gaveeske i tre.

Varenummer: 9399701

Pris: 449,90

Lofotakevitt

Et samarbeid mellom Egge Gård og Wiggo Andersen fra Lofoten. Den er lagret på sherryfat og inneholder vann fra Lofoten. Godt preg av villkarve. Ren og aromatisk med god fylde. God til kraftig, norsk tradisjonsmat, samt spekemat. Varenummer: 1201702 Pris: 363,90

#aquavit #akevitt #norskakevitt #akevittfestival #osloaquavitfestival

bottom of page