top of page
  • Trine Wiik-Lehmann

Produsentbesøk: Erbaluna


På veien nedover fra La Morra dukker de opp på venstre side, en liten vingård med navnet Erbaluna på veggen. I det man kommer gående inn gjennom porten blir man møtt av to små gårdshunder som blidt ønsker velkommen. I en av bygningene på tunet har de en liten B & B hvor besøkende kan leie leiligheter med utsikt over vinmarkene i Barolo. Det er gammel gård som har vært i familiens eie siden slutten av 1800- tallet og i 1985 var det brødrene Severino og Andrea Oberto som overtok driften av gården. Allerede fra starten av dyrket de etter økologiske prinsipper og i 1993 ble de sertifisert økologisk som en av de første i Barolo. Navnet Erbaluna spiller på erba= urter og luna= måne for å demonstrere elementene som påvirker i naturlig vinproduskjon. De ønsker å spille på lag med naturen og lager viner som virkelig skal gjenspeile områdene de kommer i fra.

Hos Erbaluna dyrker de sine egne druer og lager vin i sin egen kjeller. De produserer kun rødvin og grappa og har 15 ha vinmarker i Barolo, hvorav 4,5 hektar er i vinmarken Vigna Rocche. I tillegg til nebbiolo dyrker de også barbera og dolchetto.

Druene håndplukkes og vinene spontanfermenteres. Det brukes ingen filtrering eller klaring. Om man tar kontakt på forhånd kan besøkende få gratis omvisning i kjelleren og få en vinsmaking med en i familien. Det er en egen uformell stemning hos Erbaluna og selv midt i den travleste innhøstingsperioden føler man godt på gjestfriheten. En tur hit er absolutt å anbefale. Vinene til Erbaluna er tilgjengelige på Vinmonopolet*

Erbaluna Dolcetto d'Alba Le Liste 2016 Fruktig og mineralsk. Røde og mørke bær, litt krydder. En fyldig og rik dolcetto med en god lengde.

Varenummer: 5903101 Pris: 199,90

Erbaluna Barbera d'Alba La Bettola 2016 Fruktig og fin barbera med god syre. Aroma av kirsebær og hint av urter. God fylde og lengde.

Varenummer: 933101 Pris: 199,90

Erbaluna Langhe Nebbiolo 2015 Konsentrert og fin aroma av røde bær. Hint av mineraler og krydder. Faste tanniner og fin syre. En god nebbiolo for pengene.

Varenummer: 932701 Pris: 230,00

Erbaluna Barolo Vigna Rocche 2012 Kompleks og konsentrert Barolo med aroma av friske røde bær, noe tørket frukt og hint av lær. Gode faste tanniner og en lang ettersmak. En godt balansert vin som gjerne kan ligge noen år til før den åpnes.

Varenummer: 933701 Pris: 399,90

*Årgangene testet hos Erbaluna kan være andre enn hvilke som er tilgjengelige p.t hos Vinmonopolet.

#Produsent #Produsentbesøk #italiensk #Barolo #Dolchetto #Barbera #nebbiolo

bottom of page