top of page
  • Trine Wiik-Lehmann

Økologisk Pinot Noir


New Zealand er et ungt og veldig spennende vinland. Det er også et land som ønsker å være i førersetet når det kommer til bærekraftig vinproduksjon. Respekt for naturen og ønske om å ta vare på områdene som gir dem den gode vinen gjør at en stor andel vinprodusenter benytter seg av økologiske eller biodynamiske prinsipper. Det er satt som mål at innen 2020 skal 20 prosent av vinmarkene være sertifisert som økologiske eller biodynamiske. Selv om det er et ungt vinland har det skjedd en enorm utvikling og mange av sauvignon blanc vinene sies å være helt på høyde med for eksempel franske sancerre. Også pinot noir er en drue som trives godt i klimaet på New Zealand, og mange gode viner av denne druen er å finne på det norske vinmonopolet. To gode pinot noirer som anbefales:

Seresin MOMO Pinot Noir 2014 - økologisk

Fin duft av bringebær og kirsebær, lett jordlige toner og litt krydder. God frukt på smak med deilig syre og lette tanniner i avslutningen. Lang fruktig ettersmak. Kan gå godt med lette retter av svin og kalv.

Varenummer: 1097101

Pris: 189,90

Villa Maria Cellar Selection Pinot Noir 2014 - økologisk

Duft av kirsebær og jordbær, urter og lett jordlig preg. God konsentrasjon på smak med fin frukt, god syre og lette taniner. Lang, fin ettersmak. Kan brukes til retter av kalv og and.

Varenummer: 4700101

Pris: 179,90

#pinotnoir #newzealand #vinanbefalinger #økologisk

bottom of page