top of page
  • Trine Wiik-Lehmann

Norsk krabbe og tysk riesling


For femte gang ble Crab a riesling arrangert i Oslo for ansatte i HORECA-bransjen. Over 50 ulike rieslinger ble presentert av importører og produsenter og en blindsmaking av 15 utvalgte viner ble testet mot norsk krabbe. Seilskuten S/S Helena var fylt opp av vinglade mennesker og seilte ut Oslofjorden mens viner og krabbe ble vurdert.

Vinneren av blindsmakingen ble:

St. Urbans-Hof Wiltinger Riesling Alte Reben Alte Reben

Feinherb 2015

Familien har produsert vin i Mosel siden 1940 tallet og har anskaffet seg flere gode vinmarker. De har fokus på at vinene skal produseres så tradisjonelt som mulig og gamle eikefat benyttes under lagringen. Over hundre år gamle vinstokker gir en vin med masse konsentrasjon. Aroma av epler, blomster og god fin mineralitet. Flott syre og lang ettersmak. Virkelig en fantastisk riesling, som er helt super til norsk krabbe. Varenummer: 2267201

Pris: 251,70

Men det var også andre gode viner ombord.

Weingut Von Winning Paradiesgarten Riesling Trocken 2016

I vinregionen Pfalz har Von Winning produsert vin siden 1849. De har med årene gått over til å produsere vin etter økologiske og biodynamiske prinsipper og lager viner som er svært komplekse. Vinen er slank og frisk. God mineralitet og en flott fruktighet med preg av sitrus og epler. Deilig syre og lang ettersmak.

Passer godt sammen med krabbe (ble nr 2. i blindsmakingen) og ellers flott til andre fisk og skalldyrretter. Varenummer: 490001

Pris: 199,90

Gut Hermannsberg Vom Vulkan Riesling 2015

Eiendommen på 30 hektar ligger i Nahe, en av de mindre vinområdene i Tyskland

og har produsert vin siden tidlig 1900 . Vinen er frisk og fruktig. Her er både tropiske

frukter og mer grønne toner. God syre og mineralitet med lang ettersmak. Absolutt en god vin til krabbe og andre skalldyr, men kan også gjerne brukes til salater

og lette kyllingretter med grønne urter. Varenummer: 7324901

Pris: 249,90

#riesling #tyskvin #vintilskalldyr

bottom of page