top of page
  • Trine Wiik-Lehmann

Juleøl


I riktig gamle dager var det nedfelt i loven at alle frie menn måtte brygge øl før jul. Å unnlate å gjøre dette kunne ende med at man mistet gård og grunn og til og med kunne bli landsforvist. I dag er vi ikke lovpålagt å brygge ølet selv, men kan velge å brygge vårt eget juleøl om vi skulle ønske det. Om man ikke har bryggerutstyr hjemme men heller ønsker å kjøpe sitt juleøl på vinmonopoet så er det mange varianter å velge mellom. Jeg har teste to juleøl fra Haandbryggeriet som begge kommer til å bli åpnet hos oss på julaften. Haandbryggeriet Nissemor er en mørk og fyldig juleøl som går godt sammen med julemiddagen. Spesielt om man serverer pinnekjøtt. Dufter av malt og lær og toner av karamell og knekk. Sødmefull med godt maltpreg og lett bitter avslutning.

Pris: 79,90

Varenummer: 4478602 Haandbryggeriet Bestefar er en mørk og fyldig juleøl som bør åpnes etter at pakkene er åpnet, sangene sunget og man synker ned i sofaen med litt sjokolade og lar juleroen senke seg. Litt brente aromaer i duften med hint av vanilje. Sødmefull og fyldig smak med godt kaffe og sjokoladepreg.

Pris: 79,10 Varenummer: 5343702 God jul!

#øl #juleøl #norskøl

bottom of page