top of page
  • Trine Wiik-Lehmann

Barolo i februarmørket


No Name 2012

Til tross for at februar har færre dager enn de andre månedene kan februar føles som en lang måned. Dagene er korte og vi begynner å føle oss ferdige med vinteren, men våren er enda et sykke unna. Da er det så fint at vi har et vinmonopol med et kjempeutvalg av viner fra hele verden som vi kan varme oss på. I dag har jeg smakt på en barolo som er utrolig god, spesielt om man ser på prisen. Barolo som koster under 300,- passer fint en helt vanlig februardag. Men så er den faktisk ikke egentlig en barolo. Det vil si, den er ikke godkjent betegnelsen Barolo DOCG. Dette selv om den kommer fra produsentens beste vinmarker rundt Barolo by. Som en protest mot byråkratiet har produsenten valgt å ikke gi vinen navn. Den heter altså NO NAME. Intet navn til tross, god er vinen, og rimelig ettersom den ikke er godkjent Barolo DOCG. No Name 2012 har aromaer av blomster og modne røde bær. Hint av tre og jordsmonn. Fyldig og med en god syre. Fine tanniner og lang ettersmak. Koster 284,90 på Vinmonopolet Varenummer: 701401

#vinanbefalinger #barolo #italiensk #nebbiolo

bottom of page