top of page
  • Trine Wiik-Lehmann

Det er aldri feil med champagne


Og det å starte uken med en så god champagne som denne er bare en fryd. Ikke er den dyr heller. Den koster 259,90 på Vinmonopolet. Noe som i følge importøren er samme pris som på Systembolaget så ingen grunn til å ta bilen fatt og kjøre over

PierreGerbaisCuvée_de_Réserve_dét-HD.jpg

grensa her altså. Pierre Gerbais driver økologisk. Deres filosofi er: "the earth is not ours, we borrow it from our children,” De er en liten familieprodusent og holder til helt syd i Champagne, i landsbyen Celles-sur-Ource. Dette er like nord for Chablis og det kalkrike unike jordsmonnet vi finner i Chablis finner vi også her. 180 millioner år gamle fossile østers som gir Chablis dens karakteristiske stil, gir også her en mineralitet og substans til vinen som er svært tiltalende. Gerbais har drevet økologisk og naturlig siden 1996, med kun manuelt arbeid i vinmarkene og ingen bruk av syntetiske eller kjemiske midler.

Denne vinen, Pierre Gerbais Cuvée Réserve, er en blanding av familiens ulike vinmarker, og hvor hver parsell vinifiseres hver for seg i separate ståltanker.

Basevinen er fra 2011 iblandet eldre årganger. Pinot Noir spiller hovedrollen som eneste røde drue. I tillegg er det lik mengde chardonnay og pinot blanc.

Etter tapping får vinen flaskemodne to og et halvt år på bunnfallet noe som er med på å gi vinen sin komplekse aroma. På duft er vinen nettopp kompleks med duft av modne epler, mineraler og ristet brød. Smaken følger duften med en deilig friskhet og noen svært behagelige bobler.

Pierre Gerbais Cuvée Réserve er en champagne som helt klart står godt alene som ren nytelse. Bruk den som aperitif før middagen eller prøv den til skalldyr. Ukens anbefaling!

Varenummer: 17452 
 Pris: 259,90 Drue: Pinot noir 50% chardonnay 25% pinot blanc 25%

Pierre Gerbais drueklaser.jpg

“Great wines are made with the passage of time, giving roots the opportunity to reach down and seek out the subtleties in the soil. It is therefore natural that our champagnes are from older vines, having an average life span of thirty years, and in the case of our oldest vines, lasting over a century.” –Pierre Gerbais

#vinanbefalinger #champagne #økologisk

bottom of page